keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

E niinkuin Ei tästä mitään tule -päivä(t)







Eihän tästä mitään tule.
Ei jaksa.
Väsymys on karmaiseva.
Lapset roikkuvat lahkeensuissa ja sukkanauhoissa.
Kaikki kaatuu päälle,
likaiset as(t)iat ja pyykit.
Ei, ei ja ei.

Lihattomille ihmisille on kaupoissa aika suppea valmisruokavalikko.
Eipä valiteta, onhan siellä edes jotain nopeaa syömäkelpoa.

Näitä Ei tästä mitään tule -päiviä varten on meillä pakastimessa valmispinaattikeittoa,
soijapulleroita (kuten lapset kutsuvat) (ovat kuten lihapullat) ja seesaminugetteja (ovat kuten lihanugetit) sekä ranskalaisia, kaapissa kiiluu hernekeittopurkkirivistö.
Soijanakit ei mun mielestä ole syömäkelpoisia, lapset niitä on kyllä halunneet välillä vetää jäisenä suoraan askista!

Yks hitsin nopee ja helppo ohje Ei tästä mitään tule -päivälle tulee tässä.






Papusoopeli
kanssa
macaroonin
(tai ohran jos ei ole niin hätähousuinen)

Tölkki kidneypapuja
Tölkki luomutomaattimurskaa
2-3 valkosipulin kynttä
1 luomusipuli
kuivattua chiliä hyppysellinen
luomukasvisliemikuutio
vettä tarpeen mukaan
suola
pippuri

Keitä makarooni (kirjoitetaanko se yhdellä vai kaksoisoolla?)
samalla kun teet papusoopelin. Vaihtoehtoisesti voit keittää ohrasuurimoita, ne on hyviä, riisin tapaista mutta ekompaa.
Helppoa!
Fetajuustoa voi kuutioida halutessaan vielä päälle.

No, kirjoitan vielä valmistustavan. Eli sipulit ja chilit voissa/oliiviöljyssä hieman ruskistetaan, pavut ja tomaattimurska sekä liemikuutio joukkoon, annetaan muhia n. 10 min vähintään. Maustetaan pippurilla ja tarpeen mukaan lisätään vettä ja suolaa.

Käytä mieluiten jotain täysjyvämakaroonia.
Siksi koska se on terveellisempää.
Tämä samainen papusoopeli on ihan järkyttävän ja järjettömän herkkua kasvistacoissa!


Pistetäänpäs tähän perään tacojen ohje:

Valmista papusoopeli.
Sekoita kermaviilipurkilliseen valmis taco- tms. dippijauheseos.
Minulla on melkein huono omatunto koska en tahtoisi käyttää mitään aromivahvennettuja aineksia ruuissa, mutta tämä on melkein pakollinen paha, koska en osaa kilpailla aromivahventeen kanssa tässä dippikastikeasianhaarassa. Olenpa surkea kokki.
Tacokuoret/tubsit uuniin.
Pilko salaattia, kurkkua, tomaattia, sipulia, fetajuustoa.
Voit laittaa kaikki samaan kippoon tai kaikki omiinsa,
mutta nopeat syövät hitaitten ruuat,
joten laita suosiolla samaan kuppiin jos olet/te nälkäisiä.
Vältyt myös ehkä pöytäliinan sotkemiselta.
Siinäpä se,
täytetään lämpimät kuoret näillä aineksilla.
Kiitos tästä ohjeesta kuuluu siskolleni, joka valmisti minulle kerran synttäreilläni tällaista samantapaista tacoherkkua. Niin että kiitsa, ja kokeilkaa!


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tässä on kyllä nyt niin rautainen taco-ohje, siis täyte, että mielelläni vaihdan jauhelihamössöt ja ne niin tavanomaiset täytteet hups ja hei!